Transmetuar më 15-05-2022, 23:41

Cila është koha më e mirë për një postim në Instagram?

Sipas aplikacionit Latergramme (një “mjet” për të planifikuar postimet e ardhshme në Instagram), ka periudha specifike gjatë ditës gjatë të cilave fotografia juaj ka më shumë gjasa të tregojë dinamikën e saj maksimale dhe të mbledhë sa më shumë pëlqime.

Të dhënat e aplikacionit flasin për dy orë shumë specifike: 5 pasdite dhe 2 në mëngjes.

Edhe në rregull, gjëja e parë që duhet kuptuar sepse, siç shpjegojnë ata, është koha kur shumica e njerëzve ose largohen ngadalë nga vendi i punës, ose edhe pse janë ende aty, produktiviteti i tyre ka rënë dhe ata kanë më shumë gjasa të mashtrojnë në rrjetet sociale për një kohë. Por në 2 të mbrëmjes, pse?

Përsëri, sipas vlerësimeve të Latergramm, ora 2 e mëngjesit është koha kur ushqimi tretet. Ata që janë ende zgjuar dhe lëvizin poshtë natës në Instagram, do ta kenë më të lehtë të pëlqejnë një foto që shfaqet në një burim që nuk është i mbushur me postime të reja.

Por për të qenë edhe më konkret, çdo ditë e javës ka orët e veta “të përshtatshme” për të postuar në Instagram. Këto janë:

E diel: 17:00.

E hënë: 19:00. dhe ora 22:00.

E martë: 03:00. dhe ora 22:00.

E mërkurë: 17:00.

E enjte: 19:00. dhe ora 11:00.

E premte: 1 pasdite. dhe 20:00.

E shtunë: ora 12:00. dhe 2 pasdite.