Transmetuar më 14-01-2022, 16:15

Përfundon marrja në pyetje e Kryetzarit të PD Lulzim Basha. Ai u pyet në cilësinë e dëshmitarit për aktet e dhunës në protestën e 8 janarit në selinë e PD-së.

Basha u shpreh i gatshëm që të dëshmojë për hetuesit të zbulojnë kriminelët që kërkonin gjak mes demokratëve.

“Unë jam i gatshëm të marr cdo përgjegjësi që më takon në mënyrë që fjalët të kthehen në vepra dhe ti japim fund 30 viteve të tranzicionit. Këta kanë një pengesë pra PD që duan të përcajnë PD dhe duan ta bëjnë deuke larguar kryetarin e zgjedhur, është një sakrificë që e kam marrë përsipër, është një mision që nuk mund ta braktis për të gjithë shqiptarët e ndershëm. Të gjithë socialistët e ndershëm të më bashkohen për të fituar këtë betejë.

PD ishte e përgatitur për cdo skenar dhe ne kishim me qëllim për të shmangur atë që po kërkonin më 8 janar, pra gjakderdhjen. Berisha e orkestroi atë përplasje.

Gënjeshtat e Berishës kanë nisur prej datës 9 shtatri dhe bëhen groteske me dëshpërtimin e tij, unë preferoj ta lë të shkuarën pas, por ata që kanë mbajtur shqipërinë si polackë duhet ti lëmë pas.

Kam kërkuar hetimin e plotë dhe gjithëanshëm të kësaj ngjarje sepse për fat të keq nuk është asnjë gjë më pak një tentativë vrasje mes demokratëve për interesa të ngushta të një personi dhe mercenarëve dhe një grupi personash me të shkuar kriminale.