Transmetuar më 14-01-2020, 19:45

Vështirësia e një diete, siç e dini, është qëndrueshmëria në mirëmbajtjen e saj. Dieta e orizit dhe mollës, megjithatë, nuk është si të gjithë të tjerat. Në fakt, duhen vetëm 7 ditë për të humbur deri në 5 kg me këtë dietë detoksifikuese dhe pastruese.

Dy përbërësit kryesorë janë orizi dhe molla. Orizi do të shërbejë për të ulur barkun dhe djegur dhjamin pa e shtrënguar stomakun me procese të mundimshme të tretjes.

Molla, megjithatë, me pak kaloritë e saj do të jetë në gjendje të japë atributin e duhur të fibrave dhe vitaminave të domosdoshme për trupin tonë.

Këtu është menyja e javës:

E hënë

Mëngjesi: një gotë qumësht, 1 biskotë integrale, një kupë orizi, një mollë dhe për të përfunduar një kafe nëse ju pëlqen.

Zemra: 1 mollë.

Dreka: 150 g peshk, sallatë e përzier dhe në fund dy biskota.

Zemra: mollë, banane dhe boronica.

Darka: 70 g oriz kaf me kunguj të njomë, një vezë e zier dhe përmbyllet me një mollë.

E martë

Mëngjesi: një kos me një kupë oriz, një mollë, 2 arra dhe një kafe nëse dëshironi.

Zemra: një mollë.

Dreka: 70 g oriz me vaj të papërpunuar dhe një sallatë mikse.

Zemra: një mollë dhe një banane

Darka: Dy vezë të ziera me brokoli të ziera dhe me vaj dhe limon dhe në fund një mollë të mirë.

E mërkurë

Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota integrale, një mollë dhe një kafe nëse dëshironi.

Zemra: 1 mollë

Dreka: 100 g gjoks pule të pjekur në skarë, spinaq i zier me erëza me një lugë vaj dhe limon dhe në fund dy biskota.

Zemra: një mollë dhe një dardhë.

Darka: speca të mbushura me oriz të gatuar në furrë dhe në fund një mollë.

E enjte

Mëngjesi: një kos me pak yndyrë, 3 arra dhe një mollë. Nëse dëshironi, gjithashtu një kafe e mirë.

Zemra: një mollë dhe një portokall. Nëse preferoni ose jeni në stinët e ngrohta, një grejpfrut.

Dreka: 100 g peshk, sallatë mikse.

Zemra: një lëng portokalli dhe një mollë.

Darka: 80 g oriz me një pjesë të gjoksit të pulës dhe mollën tonë të pashmangshme.

E premte

Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 biskota dhe një mollë.

Zemra: një mollë dhe një dardhë.

Dreka: 120 g peshk dhe rukola në krye me vaj, kripë dhe limon dhe për të përfunduar dy biskota për ëmbëlsirë.

Zemra: një mollë dhe një portokall.

Darka: 80 g rizoto me kërpudha, dy kopër dhe në fund një mollë e mirë.

E shtunë

Mëngjesi: një kos me oriz, një mollë dhe 3 arra.

Zemra: një mollë.

Dreka: 60 g oriz domate dhe brokoli.

Zemra: një mollë dhe një lëng portokalli.

Darka: supë me perime, një vezë e zier dhe dy ëmbëlsira orizi.

E diel

Mëngjesi: një gotë qumësht, 2 thelpinj integralë, një mollë dhe 2 arra.

Zemra: një mollë dhe një banane.

Dreka: 60 g rizoto me shafran dhe një sallatë e pasur e përzier.

Zemra: dy mollë.

Darka: gjoks pule, spinaq i zier me vaj dhe limon dhe dy biskota për ëmbëlsirë./b.l/noa.al/