Transmetuar më 06-01-2020, 13:39

Shpesh jemi mësuar që patatet dhe karotat ti qërojmë para se ti hamë, për shkak se i cilësojmë të dëmshme lëkurat e tyre.

Por pasi të lexoni këtë shkrim, me siguri që do të ndryshoni mendim!

Lëkura e karotës është e pasur me vitaminë A, betakarotenë, fibra dhe kripëra minerale.

Por ndryshe nga sa mendohet, në momentin që i qërojmë nga lëkura, një pjesë e tyre ikën, bashkë edhe me një pjesë të shijes.

Mirëpo edhe patatja mund të konsumohet me gjithë lëkurë. Në Gjermani është traditë dimërore, që të përgatitet gjellë e cila ka në bazë pataten me lëkurë, qepët dhe rrepat.

Në lëkurë e patates ka një përqendrim të madh antiksidatësh dhe fibrash, të cilat garantojnë dobi të shumta për organizmin. /a.y/noa.al