Transmetuar më 07-06-2019, 11:16

Kanceri mund të parandalohet duke ngrënë ushqime të shëndetshme në një dietë të ekuilibruar. Këto janë më të rekomanduara nga ekspertët.

Sekreti për t’u ndjerë mirë është ushqimi. Ose të paktën një nga sekretet. Për tu ruajtur nga kanceri dhe sëmundjet ose patologjitë e tjera të rënda, megjithatë, është e pamohueshme që stili i jetesës, si në tavolinë ashtu dhe në jetesë, ka një ndikim të rëndësishëm. Sa për atë që hani, ekspertët këshillojnë të merrni këto ushqime të shëndetshme dhe natyrale.

Ajo fillon me karrota, të cilat janë të shkëlqyera për gatim. Asnjëherë mos e hidhni lëkurën. Ato posedojnë beta-karoten, një antioksidant që neutralizon rritjen e qelizave të kancerit dhe mbron ato të mirat.

Pastaj perimet e pashmangshme, të përfaqësuara nga brokoli, lulelakra, lakra … janë të pasura me hekur dhe gjithmonë të shkëlqyeshme kundër kancerit.

Hudhra, xhenxhefili, çaji jeshil, janë anti-inflamator, forcojnë riparimin e ADN-së dhe rrisin rezistencën e sistemit imunitar ndaj sëmundjeve të rënda.

Vaj liri, është i pasur me fibra të pangopura dhe substanca kundër kancerit. Ideali do të ishte përdorimi i një ose dy lugëve në ditë, duke e shoqëruar me lëng limoni.

Shega është gjithashtu e shkëlqyer, e cila dëshmon të jetë efektive në veçanti kundër kancerit të prostatës.

Pastaj shafrani i Indisë, gjithnjë anti-inflamator dhe antioksidant, dhe vitamina D prezantohen në veçanti në vezë dhe peshk./b.l/noa.al/