Transmetuar më 31-01-2019, 21:07
Fruti i kajsisë ka vlera të larta ushqyese dhe tejet të dobishme për shëndetin.
Përse nuk duhet ti ndani nga dieta juaj kajsitë?
Përveç përdorimit në kuzhinë për përgatitjen e ëmbëlsirave të ndryshme, kajsia renditet edhe si një pemë kuruese.
Frutat e kajsisë përdoren të freskëta ose të thata, si dhe të përpunuara në trajtë kompostoje, reçeli dhe lëngu.
Përse nuk duhet ti ndani nga dieta juaj kajsitë?
Kajsia e freskët ka vlerë të mira ushqimore.
Ajo përmban rreth 14 për qind sheqerna, acide organike, albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium, fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si provitamina A, Vitaminë B1, B2, PP, C etj.
Në frutat e thata sasia e sheqerit arrin deri në 60 për qind./a.k/noa.al/