Transmetuar më 09-02-2018, 12:38
Publicitet

Ka shumë ushqime që mund të të ndihmojë të humbasësh peshë, por ekspertët këshillojnë më shumë lëngjet gjatë kësaj periudhe, sepse ato mund të absorbohen lëhtësisht nga trupi. Pastaj edhe përmbajtja e mjaftueshme e tyre me vitamina, minerale, të bëjnë të ndihesh vitale gjatë ditësh dhe të mos e humbasësh rezistencën trupore.

Lëngu i boronicës- mund të veçohet për vlerat e larta antioksidante, për nivelin e lartë me vitaminë C, por edhe për faktin se përmirëson metabolizmin dhe ndikon për rënien në peshë. Lëngu i boronicës ul rezervat e yndyrës, ka pak kalori dhe është i pasur me fibra dhe vitaminë C.

Lëngu i karotës- është mjaft i lehtë në përdorim dhe i shëndetshëm në të njëjtën kohë. Karota është e pasur me vitaminë A, e cila është e mjaftueshme për të të mbajtur gjatë gjithë ditës. Gjithashtu, pasuria me mineralet jetike si magnezi, kaliumi, kalciumi janë një burim i pasur i karotenit. Konsumi i rregullt i lëngut të karotës jo vetëm që forcon mekanizmin e trupit, por gjithashtu të ndihmon të humbasësh peshë në një kohë të shpejtë.

Kafeja e zezë- njihet për vlerat e saj të shumta, ndër të cilat veçohen vlerat e saj antioksidante që ndihmojnë në largimin e radikaleve të lira, si dhe zvogëlojnë rrezikun e disa lloj kancereve dhe të diabetit. Gjithashtu, kafeja e zezë përmirëson metabolizmin dhe djeg kaloritë duke të ndihmuar të biesh në peshë.