Transmetuar më 22-11-2017, 11:50
Publicitet

Konspiracionistët pretendojnë se njeriu nuk ka shkuar kurrë në Hënë, dhe formulojnë një tezë të re, që sipas tyre tregon se disa regjistrime të astronautëve janë false.

Këtë gjë nuk e bënë duke analizuar udhëtimin e parë në histori, atë të kryer në 20 korrik 1969 nga Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin, të shoqëruar dhe nga Michael Collins, por nga një mision i më vonshëm i programit “Apollo”.

Armstrong dhe Aldrin, bënin pjesë në misionin “Apollo 11”, atij më të diskutuarit dhe të vënë në dyshim nga komplotistët e të gjithë botës.

Por këtë të hënëm, një përdorues i YouTube, konfirmoi se ka prova të mjaftueshme për të treguar se misioni i tij në Hënë ishte falso dhe e bën këtë gjë duke analizuar imazhet e misionit “Apollo 17”, i fundit që çoi astronautët në Hënë.

Protagonistë të atij misioni të ndodhur në vitin 1972, ishin astronautët Eugene Cernan, Ron Evans dhe Harrison Schmitt. Videoja e atij misioni, të cilën e gjeni më poshtë, është analizuar nga komplotistë të shumtë, por vetëm njëri prej tyre vuri re se në kaskën e njërit prej astronautëve reflektohej një burrë, i cili nuk mbante një kostum hapësinor, shkruan nooa.al.

Imazhi sado i zmadhuar, duket pak i qartë, për të saktësuar këtë teori, e cila mund të jetë marrë si alternativë simpatike për atë që misionin e “Apollo 11” e cilësuan si inskenim kinemaje. /a.y/noa.al