Transmetuar më 08-09-2017, 12:05
Publicitet

Banorët e Njësisë Nr. 7 në kryeqytet, pranë zonës së njohur si ish NSHRAK-u, do të kenë një hapësirë të re çlodhëse për të moshuarit dhe argëtimi për fëmijët.

Bashkia e Tiranës ka nisur punën për ndërtimin e këndit të 23-të në sheshin “Shefqet Musaraj”, një investim i munguar prej vitesh në këtë zonë të kryeqytetit dhe një premtim i mbajtur për banorët.

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj inspektoi nisjen e punimeve dhe siguroi një vëmendje edhe më të madhe ndaj të vegjëlve dhe moshës së tretë.

“Është lajm i mirë, kryesisht për ata që janë të moshuar dhe që nuk kanë një hapësirë poshtë lagjes së tyre. Gjithmonë është menduar vetëm për të ndërtuar banesat, por jo për njerëzit dhe hapësirat çlodhëse për ta. Ndaj më vjen mirë që për herë të parë një fokus më të madh e kemi tek të moshuarit, jo vetëm për stola, por edhe për mënyrën si ta kalojnë kohën e lirë. Një komunitet që nuk mendon për të moshuarit dhe për fëmijët, është një komunitet pa të ardhme”, tha Veliaj.

Duke garantuar banorët e kryeqytetit se Bashkia e Tiranës do të vijojë investimet, kryebashkiaku Veliaj deklaroi se në dy vitet në vazhdim ato do të shtrihen në nivel kapilar në çdo lagje.

Nëse nuk mendojmë për ekstremet e jetës, kur dikush ka nevojë për ndihmë dhe për dorën e bashkisë, është shumë e vështirë që të kemi komunitete të shëndosha. Ndaj, pasi kemi rregulluar qendrën e Tiranës, kemi filluar në nivel kapilar në të gjitha lagjet dhe komunitetet e vogla. Mezi pres që këndin ta mbarojmë përpara se të fillojë moti i ftohtë, ku të gjithë banorët e zonës të shijojnë një ambient çlodhës poshtë pallatit të tyre”, u shpreh ai.

Veliaj tha se përmirësimi i infrastrukturës ka dhënë rezultate pozitive, numri i qytetarëve të cilët preferojnë që ta kalojnë kohën e lirë në natyrë po rritet dita-ditës.

Sipas tij, nga statistikat është trefishuar numri i njerëzve që kalojnë kohën e lirë në natyrë.

“Kjo do të thotë se hapësira si sheshi “Skënderbej”, transformimi i liqenit, këndi i lodrave, Bulevardi i Ri, Pazari i Ri, nuk po transferojnë të njëjtët njerëz nga blloku në këto vende. Përkundrazi, po nxjerrin më shumë njerëz nga shtëpitë e tyre dhe në një qytet ku jetohet 24 orë, është në fakt një qytet ku ia vlen të jetohet”, u shpreh Veliaj.

Projekti për ndërtimin e këndit të 23-të të lojërave parashikon krijimin e një hapësire të re çlodhëse, shtimin e gjelbërimit, ndriçimin, vendosjen e stolave, si dhe instalimin e moduleve të ndryshme lojërash për argëtimin e fëmijëve.