Transmetuar më 08-07-2017, 22:51
Publicitet

Disa vendosin të zgjedhin skanimin me ultralazë, disa vendosin të presin deri në lindje. Tregimet e grave të vjetra që pretendojnë të parashikojnë gjininë e një fëmije kanë baza pak a shumë në arsye shkencore, por disa ende mbështeten në to. Për të tjerët, ato janë vetëm lojëra zbavitëse për të kaluar 40 javë të rastësishme të shtatzënisë. 

Kontrolloni goditjet

Ka shumë spekulime që thuhen rreth madhësisë së barkut dhe formës gjatë shtatzënisë. Nëse është përplasja e zhurmshme dhe goditjet vijnë kryesisht nga pjesa e poshtme e stomakut, atëherë mund të jetë djalë, e ndërsa presioni është më i përhapur rreth mesit të barkut, është vajzë. Arsyetimi: Djemtë peshojnë më shumë se vajzat kur janë në stomak.

Bëni matjen e gjirit

Sipas Jena Pincott, një shkrimtare shkencore, gratë që lindin vajza kanë gjinj më të mëdhenj gjatë shtatzënisë sesa ato që lindin djemtë, shkruan telegrafi. Ajo zbuloi se gjinjtë rriten mesatarisht rreth 8 centimetra te nënat që lindin vajza, krahasuar me 6.3 centimetra për ato me djem.

Monitoroni sëmundjen tuaj të mëngjesit

Më shumë se 80 përqind e grave pësojnë të përziera gjatë 12 javëve të para, dhe rreth gjysma e të gjitha grave shtatzëna vuajnë nga vjellja. Por a është ky mit se gratë që përjetojnë sëmundje veçanërisht të rënda se kanë një vajzë? Një studim nga Universiteti i Ohajos më parë këtë vit, tregoi se gratë që mbanin vajza prodhonin më shumë citokina pro-inflamatore – kimikate që shkonin jashtë bordit kur bakteret ishin të pranishme.

Matni shtypjen e gjakut

Një studim i botuar në American Journal of Hypertension në fillim të këtij viti ka konstatuar se shtypja e gjakut të nënës përpara se foshnja të konceptohet edhe mund të lidhet me gjininë. Nga 1411 gra, ata gjetën se shtypja e gjakut ishte më e lartë tek gratë që kishin djalë.

Flini në njërën anë

Sipas mitit, nëse një grua shtatzënë fle natyrisht në anën e saj të majtë, ajo do të ketë djalë, ndërsa nëse fle në anën e saj të djathtë, ajo do të ketë vajzë. Megjithatë, Fondacioni Kombëtar i Fëmijës (NCT) këshillon që gratë, nëse është e mundur, të përpiqen të flenë në anën e tyre të majtë, sidomos në shtatzëninë e mëvonshme, pasi ajo mund të përmirësojë rrjedhën e gjakut dhe të ndihmojë veshkat të eliminojnë në mënyrë efikase toksinat e trupit.