Transmetuar më 10-06-2017, 14:37
Publicitet

Një hulumtim i fundit shkencor në Gjermani ka zbuluar se sandalet e bëra nga materiale plastike mund të jenë shkaktari i disa llojeve të kancerit. Arsyeja për këtë është se materialet e plastikës përmbajnë përbërës kancerogjen.

Ata për këtë hulumtim i kanë testuar dhjetë sandale të bëra nga materiale të plastikës dhe kanë zbuluar se sandalet përmbajnë 60 për qind PAH (hidrokarbone aromatike policiklike).

Prandaj, sandalet paraqesin rrezik ndaj shëndetit të njeriut për shkak të substancave kancerogjene që i kanë, shkruan telegrafi. Hulumtimi gjithashtu ka zbuluar se sandalet origjinale të njohura si Crocs, nuk përmbajnë PAH. Sidoqoftë, ato përmbajnë disa përbërës të cilët shkaktojnë alergji të ndryshme.