Transmetuar më 12-04-2017, 13:25
Publicitet

Të gjithë e dimë për dëmet të cilat mund të na shkaktojnë pijet e ndryshme, por çfarë do të ndodhte nëse i zëvendësojmë të gjitha ato me ujë? Chris Bailey, bloger i njohur dhe lektor, ka kryer disa hulumtime ku përmes tyre tregon për ndryshimet që trupi juaj do të pësonte në raste të tilla.

Do të humbni peshë më shpejt Duke konsumuar vetëm ujë për nëntë ditë, ju humbni të njëjtën sasi të kalorive sikurse të keni vrapuar 8 kilometra në ditë.

E shpejtoni metabolizmin dhe rrisni nivelet e energjisë Vetëm dy gota ujë në mëngjes mjaftojnë për t’ju shpejtuar metabolizmin për 24%.

Truri funksionon më mirë kur konsumoni ujë Duhet të keni parasysh se truri është 75 – 85% ujë, prandaj duke konsumuar ujë, ju e ushqeni atë dhe kjo ju ndihmon të përqendroheni më mirë.

Do të hani më pak Uji zvogëlon oreksin dhe kjo rrjedhimisht ndikon të humbni peshë.

Trupi largon më shpejt toksinat e ndryshme Uji i largon nga trupi të gjitha substancat e dëmshme, ndërsa parandalon plakjen e parakohshme apo rrudhosjen e lëkurës.

 Zvogëlon rrezikun e shumë sëmundjeve Uji është i shëndetshëm dhe ndihmon në parandalimin e shumë sëmundjeve, shkruan telegrafi. Disa nga këto sëmundje janë edhe shtypja e lartë e gjakut, problemet me fshikëz, etj.

Zemra funksionon më mirë Pesë gota ujë në ditë e zvogëlojnë rrezikun për sulm në zemër deri në 41%.

Lëkura bëhet më e butë dhe më e pastër Uji e pastron dhe e ushqen e lëkurën, gjë që rrjedhimisht ndikon të keni lëkurë më të butë dhe më të pastër.