Transmetuar më 06-01-2017, 15:55
Publicitet

Qeveria e Kosovës mori vendim për të mos pranuar kërkesën e presidentit të Serbisë, Tomislav Nikoliç dhe zyrtarëve të tjerë të lartë të Qeverisë së Serbisë për të vizituar komunën e Shtërpcës në Kosovë, të paraparë për sot.

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës, bëri të ditur se refuzimi erdhi pas vonesës për të dorëzuar ne kohë kërkesën për vizitë në Kosovë, siç parashihet me marrëveshjen për lejimin e vizitave të zyrtarëve të lartë ndërmjet dy shteteve.

“Qeveria e Kosovës konsideron se sjelljet e fundit të Serbisë dhe deklaratat e saj janë kundër frymës së bashkëpunimit ndërshtetëror dhe arritjeve të dialogut për të ndërtuar ura të shëndosha bashkëpunimi në mes dy shteteve dhe popujve, thuhet në deklaratë.

Vizita e presidentit serb ishte paraparë për sot, me rastin e Ditës së Krishtlindjes Ortodokse.

Vendimi i qeverisë së Kosovës vjen në kuadrin e zbatimit të reciprocitetit, duke iu përgjigjur me të njëjtën monedhë Serbisë e cila në mënyrë të paligjshme dhe absurde, kërkon zbatim urdhrash arresti abuzivë ndaj liderëve shqiptarë.

Një urdhër-arresti i lëshuar që më 2004 nga Serbia, përfshirë në listat e Interpolit, u ekzekutua këto dit nga autoritetet franceze dhe Beogradi po kërkon ekstradimin në Serbi të Ramush Haradinajt, ish kryeministri i Kosovës.

Haradinaj është shpallur i pafajshëm nga Gjykata e Hagës dhe çdo veprim nga policia dhe gjykatat e çdo vendi është i paligjshëm dhe i proceduar në bazë të një urdhër arresti ndërkombëtar të lëshuar nga Serbia 13 vjet më parë, urdhër që nuk mund të ketë asnjë fuqi ligjore ekzekutive.

E megjithatë, Franca e arrestoi këto ditë Haradinajn, duke shqyrtuar ndërkohë dhe kërkesën e Serbisë për ta ekstraduar ish liderin e UÇK. 

Loading...