Përbërësit
1 gjel deti i pastruar,
250 kg mish viçi i grirë,
250 gr mish derri i grirë,
4 vezë të ziera,
150 gr kaçkavall i thërrmuar,
1 gotë liker,
150 gr Pariser,
150 gr Proshutë Pule,
pak arrëmyshk,
125 ml vaj ulliri,
50 gr gjalp
Përgatitja:
Hiqini me kujdes kockat e gjoksit të gjelit duke u kujdesur që të mos dëmtoni lëkurën.
Përziejini në një tas dy tipet e mishit të grirë, vezët e ziera të thermuara, kaçkavallin, likerin, arrëmyshkun, kripën e piperin.
Reduktoni fije-fije gjoksin e kaposhit, pariserin dhe proshutën pule.
Mbusheni kaposhin pa kocka me një të treten e përzierjes me mishrat e grirë dhe një të tretën e fijeve të mishit të pulës, pariserit dhe të proshutës.
Përsëriteni mbushjen derisa mishrat të mbarojnë.
Qepeni vendin e çarë me një fill transparent.
Lidhini krahët dhe kofshët me spango dhe vendoseni në një tavë për furrë. Hidhini kripë e piper sipas dëshirës dhe plotësojeni me vaj e gjalpë.
Piqeni në furrë të ngrohur më parë në 2000C për rreth 2 orë duke e lagur herë pas here me lëngun e vet.
Më pas lëreni të ftohet për një orë.
Hiqjani kofshët dhe krahët dhe priteni në feta pjesën pa kocka, të cilat vendosini në një pjatancë të lagur me lëngun e pjekjes.
Servireni menjëherë në tavolinë.