Transmetuar më 24-11-2016, 01:03
Përbërësit:
Patate
Dy vezë
Bukë të grirë
Spinaq
Djathë parmixhano të grirë
Arrëmyshk
Sallam
Gjalpë
Kripë
Piper
Vaj ulliri
Përgatitja:
Ziejmë fort dhe shtypim patatet.
I përziejmë mirë me vezët dhe djathin parmixhan të grirë.
Rregullojmë shijen e tyre me arrëmyshk, kripë piper dhe pak vaj ulliri.
Në një tigan kalojmë spinaqin me pak gjalpë e kripë.
Në tavën ku do të pjekim tortën, vendosim letër pjekjeje dhe e lyejmë me pak gjalpë dhe bukë të grirë.
Shtrojmë një shtresë nga pureja që përgatitëm me patatet dhe më pas një shtresë të spinaqit.
Vijojmë me një tjetër shtresë të sallamit dhe pak djathë.
Hedhim edhe pjesën e mbetur nga patatet dhe sërish pak bukë të grirë e gjalpë.
E pjekim në 200 gradë për 40 minuta.